zorg_header

Persoonlijke verhalen

Villa Paasberg is er voor de mens achter de zorg. Lees hier de verhalen over Villa Paasberg.


Buurvrouw Deng: “Vanaf het moment dat ze de sleutel van de kerk hadden, stonden de deuren van Villa Paasberg letterlijk open. Ze doen van alles voor en met de buurt. En de koffie staat altijd klaar.”

Mevrouw Van Santen-Rohn nam op een van de open dagen van de Villa een heel bijzondere foto mee. Het was haar trouwfoto in de Paasbergkerk, nu 55 jaar geleden. Wat bijzonder om haar te ontmoeten en haar geschiedenis te horen. “Het interieur herken ik niet meer terug, maar het is echt heel mooi.”

De inmiddels overleden kunstenaar Jan Overbeek schilderde enkele jaren voor zijn overlijden een prachtig werk van de Paasbergkerk. Op 19 april 2014 overhandigden zijn vrouw en zoon het kunstwerk aan Villa Paasberg. Het werk hangt op een prominente plek in de Villa. Zo houden we de herinnering aan de voormalige functie van ons gebouw én aan Jan Overbeek levendig.

"Ik ben ruim een maand te gast geweest. Wat een goed besluit was dat. Deskundige mensen die er oprecht alles aan deden het mij naar de zin te maken. Een mooi en compleet appartement. In de gezamenlijke leefruimte kon ik de contacten met anderen opbouwen en onderhouden. Nu ben ik weer thuis en het gaat wel goed kan ik zeggen. Het is gek, maar ik mis villa Paasberg soms een beetje. Dank je wel lieve mensen, dat ik jullie gast mocht zijn." De heer V.

"De wens van de 'bewoner' staat centraal en zo heb ik het zeker ervaren. Gezamenlijk eten & drinken of andere activiteiten in de woonkamer waren erg gezellig, maar er was ook alle vrijheid om rust te nemen op de eigen kamer. Het eten was heerlijk, vers bereid. Er werd rekening gehouden met alle wensen en gasten kunnen mee-eten. De inrichting is warm en het hele team erg betrokken. De goede en persoonlijke zorg heeft absoluut bijgedragen aan mijn herstel na de operatie." De heer D.